Onderdanen van derde landen

Een onderdaan van een derde land is een persoon die niet de nationaliteit bezit van één van de lidstaten van de Europese Unie of van een geassocieerd land van de Europese Unie (IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland).

Denkt u eraan naar België te reizen of er zich te vestigen?

U zal waarschijnlijk een visum moeten aanvragen. Alles hangt af van uw nationaliteit en de duur van uw verblijf in België. Deze site verschaft u de nodige informatie om u bij deze stap te helpen.

Een visum is een sticker die door een ambassade of consulaat wordt aangebracht in het paspoort van een persoon om hem/haar toe te laten België binnen te komen en er gedurende een bepaalde periode te verblijven.

Het visum type C (Schengenvisum) geldt voor een verblijf van maximum 90 dagen, terwijl het visum type D (nationaal visum lang verblijf) geldt voor een verblijf van langere duur.

Sommige nationaliteiten zijn voor een kort verblijf vrijgesteld van de visumplicht. Voor een lang verblijf in België zijn echter alle nationaliteiten onderworpen aan de visumplicht.

Sanitaire voorwaarden:

Om de import en verdere verspreiding van nieuwe virusvarianten tegen te gaan, heeft de Federale Regering beslist om reisbeperkingen aan te houden voor reizigers vanuit derde landen die aangemerkt zijn als zone met heel hoog risico op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/hoog-risico-landen/

Voor reizen naar België vanuit landen die niet zijn aangemerkt als "zones met heel hoog risico" zijn er geen covid-19 gerelateerde reisbeperkingen meer.

Momenteel zijn er geen landen aangemerkt als zone met heel hoog risico.

 

Favoriten: